Tiende editie van Krokuskriebels

...

Van 13 tot 21 februari spelen ruim honderd musea al hun troeven uit om gezinnen op een fantastisch bezoek te trakteren, in de tiende editie van Krokuskriebels.

Als we even in onze geschiedenis terugbladeren, zien we dat lokale afdelingen sinds lang gezinnen samenbrengen voor ontspannende en culturele activiteiten.

In 1991 – 30 jaar geleden – organiseerden we de eerste keer de Brusseldag. Al vanaf die eerste editie spoorden niet minder dan 30.000 leden van de Gezinsbond naar onze hoofdstad voor een leuke mix van wandelingen, optredens en museumbezoek.

De eerste Brusseldagen brachten ook snel een nieuwe dynamiek op gang om verder met de jeugdtheaters in zee te gaan. Het resultaat was Tinteltenen, een winters theaterevenement dat liep van 1996 tot 2007.

Maar een beweging als de Gezinsbond weet als geen ander hoe noodzakelijk het is om je aanbod ook altijd weer te vernieuwen. Zo ging in 2002 Krokuskriebels van start, een succesvol initiatief dat straks al voor de tiende keer met een aanbod op maat gezinnen naar musea leidt.

Dit jaar kan je in niet minder dan 102 musea terecht voor een portie puur cultuurplezier op maat van je gezin. Gedurende negen dagen heb je de keus uit een aanbod van 140 verschillende activiteiten. Ontdek hier het volledige programma!

Geert Van Hecke