VIER MEE 100 JAAR GEZINSBOND

Nieuws

100 jaar

Samen worden we 100 jaar!

De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest. Vandaag werken we samen al honderd jaar aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving.

Met ruim 200.000 gezinnen zijn we ondertussen, in 900 afdelingen met bijna 12.000 vrijwilligers. Elk jaar organiseren deze vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers.

Reden genoeg om dit met zijn allen te vieren. En om heel Vlaanderen en Brussel te laten weten dat we na 100 jaar er nog staan: sterker dan ooit. We feesten een jaar lang, samen met wie al lid is en met al wie ons beter wil leren kennen.

We hebben veel troeven om iedereen in onze samenleving kansen te bieden

In 2021 viert de Gezinsbond zijn honderdste verjaardag. Een ideale gelegenheid om de komende maanden stil te staan bij wat generaties voor ons voor de welvaart en het welzijn van gezinnen gerealiseerd hebben. Maar we kijken daarbij vooral ook naar de toekomst. Frans Schotte, algemeen voorzitter van de Gezinsbond, schetst ons enkele inzichten en ideeën die voortvloeien uit de lange geschiedenis van onze gezinsorganisatie.

Meer lezen

Een boek over de geschiedenis van het Vlaamse gezin

In "Toen geluk nog heel gewoon was" vertelt journalist en schrijver Dirk Musschoot het verhaal over een eeuw gezinsleven in Vlaanderen. Gezinnen zijn in de voorbije honderd jaar helemaal veranderd.

Meer lezen

Is er ook post voor jou in ons mobiele postkantoor?

Speciaal voor de 100e verjaardag ontwikkelde de Gezinsbond een unieke animatie-act met een theatercaravan. De caravan is een mobiel postkantoor, gespecialiseerd in flessenpost. Het is de uitvalsbasis van een licht excentrieke postbode, die flessenpost bedeelt aan voorbijgangers en hen tegelijk uitnodigt om ook zelf een boodschap in een fles te versturen.

Meer lezen

Start jubileumjaar op 26 september in Aarschot

De Gezinsbond bestaat 100 jaar en geeft het startschot van zijn jubileumjaar op zaterdag 26 september in Aarschot. Een licht excentrieke postbode bedeelt er flessenpost aan voorbijgangers en nodigt hen uit om een toekomstboodschap voor gezinnen achter te laten.

Meer lezen